Ai ales gardul pentru imprejmuire teren?

Gardul este printre primele elemente pe care le observam la o proprietate, asadar impactul sau este major. Gardul puncteaza personalitatea amenajarii prin materialul din care alegi sa il construiesti.

Garduri din beton si prefabricate

O solutie de imprejmuire care, pe langa faptul ca este foarte solida, este si usor de intretinut. Se potriveste atat pentru amenajarile moderne, cat si pentru cele clasice, elegante.

Cea mai ieftina varianta in alegerea gardului

Suportă și îmbunătățiri în viitor: stâlpi din țeavă dreptunghiulara de 3 m, 1 m in pamint (cu simburi sau brau de beton) si 2 m afara, pusi la 2,5 m unul de altul. Între acești stâlpi se sudează plasă bordurată. Gardul fiind transparent, se pot planta arbuști (hibiscus, thuja, luleaua turcului etc) sau panouri de placi din policarbonat. Un calcul estimat va fi cam la 30-40 lei/metru liniar de gard.
O varianta mai estetica, dar nu cu mult mai scumpa ar fi ca intre stalpi sa se monteze bare profilate transversale la distanta de aproximativ 80cm. Pe aceste bare se pot monta sipca gard profilata din tabla zincata prinsa cu suruburi utofiletante.